Du har ingen varer i handlekurven.
Søk

Personvern

Personvernerklæring for Parketthuset AS

1. Innledning

Denne personvernerklæringen gjelder for Parketthuset AS og forklarer hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre (personopplysningsloven §19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven §18 1. ledd).

Parketthuset AS grunnlag for å behandle personopplysninger vil variere, men vil i henhold til personopplysningsloven § 8 bokstav a og b, bestå av samtykke fra den registrerte eller fordi det er lovpålagt. Videre er det nødvendig å behandle personopplysninger for å oppfylle en avtale med den registrerte eller for å oppfylle en rettslig forpliktelse. Samtykke til behandling av personopplysninger kan når som helst trekkes tilbake i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav c.

2. Om personopplysninger og regelverket

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse samt kjøps- og adferdshistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.


3. Hva slags opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig er vi avhengige av å samle inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om brukeren. Vi samler ikke inn sensitiv informasjon. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette typisk er.

a) Opplysninger du selv gir til oss

Når en bruker handler på vår nettside, må en del informasjon oppgis. Denne informasjonen lagres av oss. Dette er bl.a navn, e-postadresse og telefonnummer. Vi vil også kunne lagre opplysninger når brukeren eller vi tar kontakt for å kunne oppfylle en avtale. Informasjonen brukeren oppgir kan også bedres ved hjelp av f.eks sosiale medier som brukerne gir oss tilgang til.

b) Opplysninger vi får gjennom bruk av våre tjenester

Ved å benytter våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester som benyttes og hvordan brukeren benytter dem. Vi samler blant annet informasjon om enheten brukeren benytter, som produsent av mobil/PC/Mac, operativsystem og nettleser. Vi kan også samle informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som f.eks IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler. Vi registrerer informasjon om bruken av våre tjenester, som hvilke sider som blir besøkt, tidspunkt vår nettside blir besøkt, samt hvilke funksjoner/kjøp som utføres på sidene.

 c) Opplysninger vi får fra andre kilder

Vi kan motta opplysninger om brukeren av de andre tjenestene vi tilbyr. Vi samarbeider med tredjeparter (f.eks. leverandører av tekniske tjenester, betalingstjenester, leveringstjenester, reklamenettverk, analyseselskaper, søkemotorer og kredittopplysningsbyråer) og kan motta opplysninger om brukeren fra disse. Dette inkluderer også opplysninger som er offentlig tilgjengelige.

d) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Når en bruker benytter seg av våre tjenester, eller er inne på våre nettsider, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

e) Automatiske vurderinger

Gjennom analyse av brukerens kjøp og atferd, kan det utledes automatisk kategorisering av brukeren som kunde.

4. Hva brukes opplysningene til?

Vi benytter personopplysninger til følgende formål:

a) For å levere og forbedre tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til brukeren/kunden. F.eks trenger vi personopplysninger for at brukeren skal kunne logge inn på våre nettsider og utføre en handel, for å gi en best mulig brukeropplevelse ved å tilpasse visningen av innholdet til brukerens enhet (data/nettbrett/mobil), samt sørge for raskest mulig lasting av sidene.

b) For å tilpasse tjenestene, gi deg anbefalinger og relevant markedsføring

Vi ønsker å gi anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg som bruker. Dette vil bli gitt på bakgrunn av atferd som f.eks hvilke nettsider som blir besøkt, produkter og tjenester brukeren har kjøpt, annonser brukeren har klikket på, eller artikler som er lest, eller basert på atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.

c) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering

Vi benytter brukerens personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å benytte vår nettside godtar brukeren målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der brukerens persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering. Dette dreier seg om tilfeller der vi ønsker å henvende oss brukeren på nytt. Brukeren vil da kunne se våre annonser fra oss etter å ha besøkt nettstedet vårt.

d) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle våre tjenester. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger.

 e) For å forhindre misbruk av våre tjenester

Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av våre tjenester. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

5. Deling av opplysninger

Oppgitte opplysninger vil være tilgjengelige for et begrenset antall personer i Parketthuset AS, som enten jobber i markedsavdelingen, kundesupport eller salg. Parketthuset AS deler i noen tilfeller personopplysninger med andre selskaper som utfører tjenester på våre vegne. Dette er først og fremst for å gi deg en tryggere og bedre handleopplevelse. Her er de viktigste eksemplene: 

a) Når andre utfører tjenester på våre vegne

Web- og markedsføringsbyråer som drifter nettbutikken og som viser deg målrettet annonsering. Disse har ikke lov til å bruke disse personopplysningene til noe annet enn å utføre tjenester for Parketthuset AS.

b) Ved mistanke om lovbrudd

Vil vi kunne utlevere informasjon til offentlige myndigheter ved begjæring. Vi vil også kunne utlevere informasjon ved mistanke om svindel, eller informasjon som er nødvendig for å avklare konkrete tvister.

7. Sletting av personopplysninger

Vi er lovpålagt til å holde på visse personopplysninger. Eksempler på dette er:

  • Lov om bokføring
  • Ordredata iht. angrerett
  • Ordredata iht. garantier

Du har krav på at alle våre opplysninger om deg skal kunne slettes på oppfordring, dersom vi ikke er lovpålagt om å lagre disse. Du kan henvende deg angående dette å oppheve ditt kundeforhold via e-post til: post@Parketthuset.com.

8. Sikring av personopplysninger

Vi bruker hensiktsmessige sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysninger som er under vår kontroll mot uautorisert tilgang, innhenting, bruk, videreformidling, avsløring, kopiering, modifisering eller avhending. 

9. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen.
Ved større endringer vil vi informere om dette.


10. Rett til å klage

Du har rett til å klage til en tilsynsmyndighet, her Datatilsynet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

11. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på post@Parketthuset.com.

 

Informasjonskapsler/cookies for Parketthuset.no


Hva er informasjonskapsler/cookies?

Informasjonskapsler (også kalt cookies) er en type lokal lagring, lagret som en liten tekstfil på din enhet (mobil, nettbrett, PC/Mac) når du åpner en nettside. Den bidrar til å g i deg som bruker en personlig tilpasset og mer effektiv brukeropplevelse av nettsiden. Informasjonskapselen brukes f.eks til å huske varene som legges i handlekurven i nettbutikken, registrere hvor brukeren beveger seg rundt på nettstedet, innhente statistikk, eller lagre innloggingsdetaljer. Informasjonskapsler brukes også for å for å forbedre kjøpsopplevelsen til den enkelte bruker. Ved å benytte www.Parketthuset.com samtykker du at vi bruker informasjonskapsler.

Hvordan kan du selv administrere informasjonskapsler i nettleseren?

Hvis du ikke ønsker å benytte informasjonskapsler, kan du deaktivere dette i nettleserens sikkerhetsinnstillinger. I de vanligste nettlesere for PC kan du bruke hurtigtast CTRL + SHIFT + DEL for å komme direkte til denne menyen, men dette varierer ut fra hvilken nettleser du benytter. Deaktivering av informasjonskapsler vil medføre at funksjonaliteten på nettstedet begrenses slik at du f.eks ikke kan utføre et kjøp.

Oversikt over informasjonskapslersom brukes av Parketthuset.com

Her er en oversikt over de ulike informajsonskapslene Parketthuset.com benytter:

Lokale informasjonskapsler/cookies

Dette er informasjonskapsler som benyttes for at nettsiden skal huske dine valg og for å holde deg innlogget. Denne informasjonen lagres ikke og de fleste av disse informasjonskapslene blir slettet når du lukker nettleseren. Enkelte av disse er imidlertid faste informasjonskapsler.

Google Analytics

Google Analytics er en analysetjeneste levert av Google Inc (Google), som benytter informasjonskapsler. Vi bruker denne tjenesten for å analysere hvordan brukeren benytter nettstedet vårt. Dette innebærer bl.a informasjon om hvilke sider som blir besøkt, hvordan besøkende navigerer rundt på siden, varighet på besøket, antall besøk, hva slags enhet som brukes for å lese nettsiden og fra hvilken side/link du fulgte for å komme til vår nettside. Google samler ikke inn informasjon som gjør det mulig for oss å identifisere enkeltpersoner. Innhentet informasjon behandles av Google.

Google 

Det settes også informasjonskapsler fra Google i forbindelse med at vi bruker en søkemotor levert av Google. Det innhentes informasjon om søkeord og søkeresultater det klikkes på. Google bruker informasjonen til å forbedre søkemotoren. Informasjonen kan også brukes til å nå deg på andre nettsider i Google sitt Displaynettverk, med tilbud fra oss via Google Ads.

Google Ads

Vi annonserer via Google Ads (tidligere Adwords). Google Ads er et nettbasert annonseringsprogram fra Google Inc (Google). Vi benytter oss bl.a av målrettet annonsering via Google Ads. Dette dreier seg om tilfeller der vi ønsker å henvende oss til deg på nytt. Med målrettet annonsering kan vi vise interessebasert reklame på andre nettsteder i Google Displaynettverk. For å oppnå dette analyserer vi brukernes aktivitet på Parketthuset.com. Dette kan f.eks være hvilke produkter/tjenester brukeren var interessert i på nettsiden. Her kan du lese om hvordan Google benytter seg av informasjon fra nettsteder eller apper som bruker deres tjenester.

Konverteringssporing

Vi benytter konverteringssporing i forbindelse med bruk av tjenestene Google Ads/Facebook/Instagram/Snapchat/Linkedin/Bing. Når man klikker på en annonse lagres en informasjonskapsel for konverteringssporing på enheten til brukeren. Disse informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger og kan dermed ikke benyttes til personlig identifikasjon. Informasjonen som samles inn ved hjelp av konverteringssporing, brukes til å finne ut hvor trafikken til vårt nettsted kommer fra, og hvilke kontaktpunkt som benyttes.

Bing/Microsoft Ads 

Vi annonserer via Microsoft Ads (tidligere Bing Ads) Microsoft Ads er et nettbasert annonseringsprogram fra Microsoft Corporation. Informasjonskapsler fra Microsoft brukes for å generere statistikk om trafikk og kilder fra trafikken til nettstedet, og for å måle konverteringer og salg/ eller lignende generisk informasjon. Microsoft analyserer brukernes aktivitet på Parketthuset.com. Dette kan f.eks være hvilke produkter/tjenester brukeren var interessert i på nettsiden, hvilke søkeord og søkeresultater det klikkes på for å komme inn på nettsiden. Ingen personlig informasjon om identiteten til de besøkende på nettstedet blir delt. Les mer om Microsoft sin personvernerklæring her.

Facebook/Instagram 

Facebook-pikselen gjør at vi kan vise relevante annonser når man besøker Facebook/Instagram etter å ha vært på vårt nettsted. Ved å besøke Parketthuset.com installerer Facebook en informasjonskapsel i nettleseren slik at Parketthuset AS kan sette opp målrettet annonsering. Det bidrar også til informasjon om hvordan du benytter vår nettside sammen med Facebook/Instagram.

Snapchat 

Snapchat-pikselen gjør at vi kan vise relevante annonser når du besøker Snapchat etter å ha vært på vårt nettsted. Ved å besøke Parketthuset.com installerer Snapchat en informasjonskapsel i nettleseren slik at Parketthuset AS kan sette opp målrettet annonsering. Pikselen bidrar også til å gi oss innsikt i hvordan du benytter vår nettside sammen med Snapchat.

Linkedin

LinkedIn Insight Tag gjør at vi kan vise relevante annonser når du besøker Linkedin etter å ha vært på vårt nettsted. Ved å besøke Parketthuset.com installerer Linkedin en informasjonskapsel i nettleseren slik at Parketthuset AS kan sette opp målrettet annonsering. Insight Tag bidrar også til å gi oss innsikt i hvordan du benytter vår nettside sammen med Linkedin.

Google Tag Manager

Parketthuset.com bruker Goolge Tag Manager for å organisere og styre script som kjører på vår nettside.

Klarna 

Betalingsløsningen fra Klarna benytter informasjonskapsler som er nødvendig for å utføre sikkerhetssjekk og å gjennomføre en elektronisk handel i vår nettbutikk.

Dersom du velger Klarna som betalingsmetode, er vi nødt til å dele visse opplysninger med dem om deg. Dette 
Klarna trenger opplysningene til å bedømme om du kvalifiserer til å bruke betalingsmetodene deres. Opplysningene som brukes er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingshistorikk, betalingsmetode, bestillingsdetaljer, frakttype og lignende. Bruken opplysningene reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring.