Close
Du har ingen varer i handlekurven.
Søk
Bilde for kategori Støy fra trinn

Støy fra trinn

Er du plaget av trinnlydstøy?

Mange er plaget av støy fra trinn, enten det komme fra naboen eller sin egen bolig. Trinnlyder er lyder mellom etasjer, og er en kombinasjon av luftbåren og strukturbåren støy. Normal husstøy fra samtaler, latter, TV og radioer ligger på ca 1000 Hz. Felles for disse er at de først er luftbårne, så treffer de vegger, tak og gulv, blir strukturbårne, for å så igjen bli luftbårne inne hos naboen.

Hvordan stoppe støy fra trinn

Støy fra trinn stoppes ved å sette inn en blokkerende/absorberende duk i den mest naturlige skilleflaten mellom naboene. Disse reduserer normalt 28-30 dB i flaten du dekker.

Trinnlydstøy er i utgangspunktet ikke luftbåren. Den skrapes, dunkes og slås inn i strukturen. Dette medfører et lavere frekvensnivå og setter i gang støyvibrasjon i strukturen og dette ledes langt bedre. Det er også mye vanskeligere å hanskes med. Man må se på sammensetningen av lagene i den utsatte flaten (gulv/tak).

IIC - Impact Insulation Class er evnen et materiale har til å dempe støy fra trinn.
Hvis man har en myk trinnlydsduk under gulvets hovedoverflate som holder seg vekk fra kontaktpunkter ved vegg (bruk mye silikon), samt der hvor man kan avlaste kontaktpunkt, f.eks bæreflatens anlegg på bjelkelag (bruk bjelkelagsbeskytter), og unngår gjennomgående fester, så er mye gjort. Man oppnår det vi kaller ”flytende gulv”.

Et rent betonggulv på 15 cm alene gir en IIC på 28. Man bør ha minst 50 som verdi totalt. Man kan bruke diverse alternativ for å oppnå dette. Man starter med den aktuelle bæreflate i enten betong eller tre og måler IIC verdien. Så legger man over et lag av det aktuelle produktet vi vil måle over betongen, for så å måle nytt resultat.

Som toppdekke på gulvet unngå tynne laminater, bruk helst minimum 15 mm parkettstav.

TEXFON trinnlydsduk har en IIC-verdi på 22 dB.
Acoustiblok - som ofte brukes for å dempe husstøy - bidrar med en trinnlydsdemping på 12 dB.
Heron Trinnlydsduk 5 mm har en IIC-verdi på 21 dB.

Ønsker du å vite mer om hvilke produkter som kan bidra til å redusere trinnstøy i din bolig? Ta kontakt for en uforpliktende samtale!

 

3 Items in Nett 4 Items in Nett Liste