Kjøkkengulv - hva skal du velge?

Ønsker du inspirasjon til å velge det riktige kjøkkengulvet? Da er det i så fall bare å lese videre her. Hos Parketthuset tilbyr vi et bredt utvalg av forskjellige typer gulv som egner seg godt på kjøkkenet.

Hvilke type gulv bør du ha? 

Et kjøkkengulv bør først og fremst tåle utfordringene hverdagen bringer med seg, men det bør også være komfortabelt å gå på.

Kjøkkenet er ikke lenger bare et rom man lager mat i, her leker barna mens foreldrene lager mat, vi søler både mat og vann på gulvet, vi bruker også kjøkkenet som hjemmekontor og et sted vi sosialiserer oss med venner og familie. Kjøkkenet kan derfor være et av de mest trafikkerte rommene i boligen din. Det er derfor viktig at kjøkkengulvet er slitesterkt, ripefast, vannavvisende og fuktbestandig, samtidig som det er et designelement i boligen din.

Hos Parketthuset får du kjøpt alt fra slitesterke tregulv til vinylflis, med høy slitestyrke og skjønnhet.

Kjøkkengulv med lyse og naturlige toner

Moderne hjem følger gjerne de nyeste trendene, og akkurat nå er det de lyse og naturlige tonene som dominerer. Disse kompletteres gjerne med koselige farger på interiøret. Denne trenden fikk sin start under pandemien, da stadig flere mennesker måtte tilbringe mer tid hjemme, inkludert arbeidstimer. Kjøkkenet ble ikke bare et sted for matlaging, men også et hjemmekontor og en flukt fra den usikre verden utenfor. For å få en behagelig og hjemmekoselig atmosfære på kjøkkenet, begynte folk å velge gulv som kombinerer funksjonalitet og estetikk.

Bruken av lyse og varme toner på kjøkkengulvet skaper en innbydende og beroligende atmosfære. Disse fargene kan åpne opp rommet, gi en følelse av renhet og ro, samtidig som de gir en naturlig følelse av varme. I de uforutsigbare tidene i pandemien fungerte dette som en form for visuell terapi, og det bidro til å gjøre kjøkkenet til et samlingssted for både arbeid og avslapning.

Flislaminat med mørke toner på kjøkkengulvet

Gulv med mørke toner er en favoritt hos mange huseiere, spesielt i nyanser som dyp mørkegrå, har klart å etablere seg som en tidløs og stilig trend. Disse gulvene tilfører ikke bare et snev av eleganse til kjøkkenet, men også en rekke praktiske fordeler som gjør dem til et populært valg blant. Enten det er flislaminat, parkett eller klikkvinyl, så har mørke gulv på kjøkkenet vist seg å være enestående valg både når det gjelder holdbarhet og estetikk.

Det som gjør mørkegrå flislaminat og klikkvinylgulv så bemerkelsesverdige på kjøkkenet, er deres evne til å beholde sin glans og kvalitet i mange år. Disse gulvene er spesielt gunstige for husholdninger med hund, eller i de hjem hvor kjøkkenet har en høy grad av trafikk. Den robuste og slitesterke overflaten til flislaminat og vinylgulv gjør at disse gulvene tåler den daglige slitasjen fra høy trafikk og gir deg et gulv som ser ut som nytt, selv etter flere års bruk.

Estetisk sett gir mørke kjøkkengulv en dyp, sofistikert og moderne atmosfære til rommet. Den mørke fargen fungerer som en flott kontrast til lyse vegger og skap, og den kan også bidra til å skape en varm og koselig stemning i rommet. Uansett om du har en moderne minimalistisk design eller en mer tradisjonell stil, kan de mørkegrå nyansene av flislaminat eller vinyl tilpasses for å komplementere din unike stil.

Stort utvalg av kjøkkengulv

For de som søker etter passende gulv til kjøkkenet, har Parketthuset et imponerende utvalg. Med et bredt spekter av gulvtyper som parkett, laminat- og klikkvinylgulv, er det noe for enhver smak. Våre gulv kombinerer funksjonalitet og skjønnhet, og viktigst av alt, de er designet med kjøkkenet i tankene. Så uansett om du søker etter gulv som skaper en hjemmekoselig atmosfære, en mørk og rustikk stil, eller bare ønsker å følge den lyse og varme trenden, så vil du finne et passende alternativ her hos oss. Uansett om du er ute etter tregulv på kjøkkenet, et fiskebensgulv, vinylgulv, lysegrått eller mørkt kjøkkengulv – hos Parketthuset tilbyr vi dem alle.