Gulvvarme

Hvem drømmer vel ikke om varme i gulvet? Gulvvarme gir deg jo den ultimate komforten i ditt eget hjem, med en jevn og behagelig varme fra gulvet.

Gulvvarme gir deg den ultimate komforten i ditt eget hjem. Med en jevn og behagelig varme fra gulvet, vil du aldri igjen måtte fryse på kalde gulv om vinteren. I tillegg til å være behagelig, er gulvvarme også svært energieffektivt. Fordi varmen sprer seg jevnt gjennom rommet, trenger du ikke å ha så høy temperatur for å oppnå den samme varmefølelsen som med tradisjonelle varmekilder. Dette kan spare deg for mye penger på varmeregningen. Dessuten, med enkel montering og lav vedlikeholdskostnad, er gulvvarme et smart valg for både nye og eksisterende boliger. Oppgradér ditt hjem med gulvvarme og nyt en komfortabel og energieffektiv varme i mange år fremover.

Gulvvarme er den mest behagelige og økonomisk lønnsomme oppvarmingen. Det finnes i prinsipp to forskjellige måter å varme opp et gulv.

  • Elektrisk oppvarming
  • Vannbåren oppvarming

Ønsker du et oppvarmet gulv vil den enkleste løsningen normalt være å legge varmefolie, for så å legge et flytende gulv oppå dette. Dette er en løsning som bygger svært lite og ikke gir så store investeringskostnader.

Vannbåren gulvvarme

Så kan det være at det i huset du bor finnes varmekilder som allerede varmer opp vann til oppvarming. Da finnes det flere løsninger for å benytte denne varmen til å varme opp gulvet. Vannbåren varme har den fordelen at den sirkulerer og derfor gir fra seg varmen på de kaldeste stedene. Da får du et gulv med en jevn og fin varme. 

Et moderne hus varmes i dag opp ved å hente energi fra bakken/grunnen. Dette kalles ofte for bergvarme. Det vanligste er da at man borrer et hull 100-200 meter ned i grunnen, senker ned en rørslynge der en væske kan sirkulere. For å hente ut denne energien må man ha en varmepumpe. Varmepumpen henter ut rundt 70% av tilført energi fra bakken.

Den beste måten å utnytte varmen fra en varmepumpe er gulvvarme.

Varmerørene kan legges i sporplater som rørene legge nedi eller festes på matter som det igjen fylles rettemasse på. Disse gulvene gir i tillegg god demping av lyd.

Når rørene er lagt ned i undergulvet og dette er ferdigstilt, er det klart for å velge et brukervennlig gulv.  Parkett, vinyl og laminatgulv kan legges flytende oppå de fleste gulvløsningene. Ønsker man et gulv med stein, flis eller et nedlimt tregul, må det velges en løsning der undergulvet er fast. Dette kan være i form av rettemasse eller et plategulv.

PS: Legger du et gulvteppe oppå et parkettgulv med gulvvarme, skaper dette problemer med overoppheting under gulvteppet, noe som kan gi tørkeskader og stavslipp på et tregulv.

Vi hjelper deg med gulvvarme

Ønsker du gulvvarme, hjelper vi deg med å finne de riktige løsningene. Vi leverer alt fra gulv lagt på varmefolie til komplette oppvarmingssystemer med vann/vann bergvarmesystemer. Dette leverer vi både til privatpersoner og til i større forretningsbygg. Arbeidet utfører vi sammen med vårt søsterselskap Sanitær og Varmevakta AS.

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale om gulvvarme.