Gulvvarme

 

Hvem drømmer ikke om varme i gulvet?

Gulvvarme er den mest behagelige og økonomisk lønnsomme oppvarmingen. Det finnes i prinsippe to forskjellige måter å varme opp et gulv.

 

Elektrisk oppvarming

Vannbåren oppvarming

 

Ønsker du et oppvarmet gulv vil den enkleste løsningen normalt være og legge en varmefolige og et flytende gulv oppå dette.

 

Dette er en løsning som bygger svært lite og ikke gir så store investerings kostnader.

 

Så kan det være at det i huset du bor finnes varmekilder som allerede varmer opp vann til oppvarming. Da finnes det flere løsninger for å benytte denne varmen til å varme opp gulvet. Vannbåren varme har den fordelen at den sirkulerer og derfor gir fra seg varmen på de kaldeste stedene. Da får du et gulv med en jevn og fin varme. Legger du et gulvteppe oppå et parkettgulv skaper heller ikke det noen problemer med overoppheting under gulvteppe. Noe som kan gi tørkeskader og stavslipp på et tregulv.

 

Et moderne hus varmes i dag opp ved å hente energi fra bakken/grunnen. Dette kalles ofte for bergvarme. Det vanligste er da at man borrer et hull 100 til 200 meter ned i grunnen, senker ned en rørslynge der en væske kan sirkulere. For å hente ut denne energien må man ha en varmepumpe. Varmepumpen henter ut rundt 70% av tilført energi fra bakken.

 

Den beste måten å utnytte varmen fra en varmepumpe er gulvvarme.

 

Ønsker du gulvvarme hjelper vi deg å finne de riktige løsningene. Vi leverer alt fra gulv lagt på varmefolige til komplette oppvarmingssystemer med vann/vann bergvarme systemer i mindre og større eiendommer. Dette utfører vi sammen med vårt søster selskap Sanitær og Varmevakta AS

 

Varmerørene kan legges i sporplater som rørene legge nedi eller festes på matter som det igjen fylles rettemasse på. Disse gulvene dir i tillegg god demping av lyd.

 

Når rørene er lagt ned i undergulvet og dette er ferdigstilt er det klart for å velge et brukervennlig gulv.  Parkett, vinyl og laminatgulv kan legges flytende oppå de fleste gulvløsnigene. Ønsker man et gulv med sten, flis eller et nedlimt tregulv må det velges en løsning der undergulvet er fast. Dette kan være i form av rettemasse eller et plategulv.