Gulvtrender 2024

I 2024 ønsker vi oss det naturlige, lune og bærekraftige gulvet.
Varme, autentisitet og naturnært er, ifølge Tarkett, sentrale begreper for hvordan vi ønsker å ha det hjemme, noe som har en direkte innvirkning på hvilke gulv vi ønsker å leve på og med.

Lyse og mørke gulv

Akkurat nå går gulvtrendene i to retninger: en ekstra lys skandinavisk fargeskala og en ekstra mørk, mer internasjonal og fyldig fargeskala.

Den lyse trenden er inspirert av den skandinaviske interiørstilen. Den preges av lyse farger, som hvitt, grått og beige. Lyse gulv gir et luftig og romslig uttrykk, og de er enkle å kombinere med andre farger og materialer.

Den mørke trenden er mer internasjonal og fyldig. Den preges av mørke farger, som svart, brun og grå. Mørke gulv gir et mer eksklusivt og elegant uttrykk, og de kan bidra til å skape en følelse av varme og trygghet.

Mønstergulv 

Hvis du vurderer å sette et originalt preg på et av rommene i hjemmet ditt, kan du legge til mønstrede parkettgulv til listen over alternativer.

Flere og flere velger å gå for mønstergulv i stedet for den tradisjonelle 1-stavs parkett. Og man ser også at det velges forskjellige gulvmønstre i stedet for ensartede gulv fa rom til rom.

Hos Parketthuset finner du et stort utvalg av forskjellige type gulv, som retro rutemønstret gulv (Hollandsk mønster), fiskebensgulv, kubbegulv, industrigulv design 2.0-gulv og skipsgulv.

Autentisk stein og flisdekor 

Det er en økende interesse for autentiske stein-, betong- og flisdesign på mer praktiske og rimeligere materialer som bl.a laminat og vinyl. Laminat- og vinylgulv har egenskaper som gjør det mulig å prioritere design, uten at det går på bekostning av vedlikeholds- og rengjøringsegenskapene.

Bærekraft påvirker gulvtrenden 

Fokuset på bærekraft og bruk av miljøvennlige materialer i interiørdesign, blir stadig viktigere. Forbrukerne er har blitt mer opptatt av miljøvennlige materialer, gjenbruk, resirkulering og energieffektive løsninger når de pusser opp. Kan det gamle gulvet beholdes ved å slipes eller kan det males?

Gulv med korkunderlag har fått en oppsving i salget. Kork er et av de mest bærekraftige materialene som finnes. Kork høstes fra korktreet, og kan høstes på nytt hvert tiår uten å skade treet.

Både parkett og laminat kan svanemerkes, men gulv av vinyl/PVC kan ikke svanemerkes.

For at et produkt skal bli godkjent for Svanemerket, kreves sertifikat og dokumentasjon samt omfattende tester av uavhengige laboratorier. Hos Parketthuset finner du bl.a svanemerket parkett i kolleksjonen Grace fra Tarkett. Parkettkolleksjonen Grace har fått Svanemerket fordi gulvene har en høy andel fornybart materiale, god slitestyrke og oppfyller Svanens strenge krav til helse- og miljøfarlige stoffer.

Kährs har arbeidet lenge og hardt med miljøspørsmål. En av deres revolusjonerende innovasjoner er lamellparkett, som ble introdusert i 1941. Bruk av resirkulert og hurtigvoksende tømmer reduserer miljøpåvirkningen fordi betydelig færre modne trær brukes per gulvbord. Når Kährs lager vinylgulv, bruker vi bare materialer som er fri for ftalater. Dette betyr at vinylgulvene har svært lave utslipp av flyktige organiske sammensetninger (VOC), noe som bidrar til sunnere og renere luftkvalitet innendørs.

Hvilket gulv er riktig for deg?

Det rette gulvet for deg avhenger av din personlige stil og preferanser. Hvis du liker det moderne og stilrene, kan det lyse gulvet være et godt valg. Hvis du derimot foretrekker det rustikke og koselige, kan det mørke gulvet være mer passende.

Her er noen tips til hvordan du kan velge det perfekte gulvet for ditt hjem:

  • Tenk på din personlige stil og preferanser.
  • Vurder hvilken atmosfære du ønsker å skape i hjemmet ditt.
  • Ta hensyn til rommets størrelse og lysforhold.
  • Se på ulike materialer og farger for å finne det gulvet som du liker best.

Besøk Parketthuset, vi holder til på Nyland i Oslo, kun 5 minutter fra Alnabru.