10 grunner til å velge parkett

Parkett er et populært gulvvalg i Norge, og det er ikke uten grunn. Parkett har mange fordeler sammenlignet med andre typer gulv, og i artikkelen under kan du lese hvorfor vi mener parkett er best.

Parketten på bildet heter Tarkett Prestige Eik White Sand

1. Parkett er naturlig og vakkert

Parkett er laget av ekte tre, som gir det et naturlig og vakkert utseende. Tre er et levende materiale, og det vil variere i farge og struktur fra plank til plank. Dette gjør at hvert parkettgulv er unikt.

2. Parkett er varmt og behagelig

Tre er et varmeledende materiale, noe som gjør at parkettgulv føles varmere enn andre typer gulv. Dette er spesielt en fordel om vinteren.

3. Parkett er robust og holdbart

Parkettgulv er robust og holdbart, og det kan vare i mange år med riktig vedlikehold. Parkett kan slipes og lakkeres flere ganger, noe som gjør at du kan gi gulvet nytt liv dersom det blir slitt.

4. Parkett er miljøvennlig

Parkett er et miljøvennlig valg, da det er laget av bærekraftige materialer. Tre er et fornybart materiale, og det absorberer CO2 fra luften.

5. Parkett er enkelt å rengjøre

Parkett er enkelt å rengjøre, da det er et hardt og slitesterkt materiale. Du kan støvsuge og tørke det med en fuktig mopp.

6. Parkett kan legges på de fleste undergulv

Parkett kan legges på de fleste undergulv, inkludert betong, tregulv og fliser. Dette gjør at det er et fleksibelt gulvvalg som kan passe til de fleste hjem.

7. Parkett fås i et bredt utvalg av design 

Parkett finnes i et bredt utvalg av design, både i farge, mønster og finish. Dette gjør at du kan finne et parkettgulv som passer til din stil og ditt hjem.

8. Parkett gir rommet et personlig preg

Parkett er et godt valg for deg som ønsker å gi rommet et personlig preg. Du kan velge et parkettgulv i en unik farge eller mønster, eller du kan legge det i et spesielt mønster.

9. Parkett kan bidra til å øke verdien på boligen

Et parkettgulv kan bidra til å øke verdien på boligen din. Dette er fordi parkett er et populært gulvvalg som regnes som en kvalitetsinvestering.

10. Parkett er allergivennlig

Parkett er et allergivennlig alternativ, da det ikke fanger støv og allergener på samme måte som et vegg-til-vegg- teppe.

Hvis du er på utkikk etter et nytt gulv, er parkett et godt alternativ du bør vurdere. Parkett har mange fordeler sammenlignet med andre typer gulv, og det kan gi hjemmet ditt et naturlig, vakkert og holdbart gulv.

Her er noen tips for å velge riktig parkett:

  • Tenk over hvilken stil du ønsker for hjemmet ditt. Parkett finnes i et bredt utvalg av farger og mønstre, så du er sikker på å finne noe som passer til din smak.

  • Vurder hvor mye slitasje gulvet vil bli utsatt for. Hvis du har barn eller dyr, kan du vurdere å velge et parkettgulv med en tykk toppsjikt som kan slipes flere ganger.

  • Tenk over hvor mye tid og penger du er villig til å bruke på vedlikehold. Parkett er et vedlikeholdsvennlig gulv, men det er viktig å rengjøre det regelmessig for å holde det i god stand.

Med litt planlegging kan du finne det perfekte parkettgulvet for hjemmet ditt.

Ønsker du å ta og føle på parketten før du kjøper den? Besøk vår butikk ved Nyland stasjon i Oslo, kun 5 minutter fra Alnabru.