Hva er forskjellen på 1-stavs, 2-stavs og 3-stavs parkett?

Parkettgulv er en populær og tidløs løsning for mange hjem, og det finnes flere forskjellige stiler og typer å velge mellom. Tre av de vanligste stilene er 1-stavs parkett, 2-stavs parkett og 3-stavs parkett. Men hva er egentlig forskjellen mellom dem?

1-stavs parkett

1-stavs parkett er laget av én enkelt bred plank av tre. Dette gir et mer moderne og strømlinjeformet utseende, og en jevn overflate som kan gjøre rommet se større ut. Treets naturlige utseende med fargevariasjon og kvist reflekteres godt i et 1-stavs gulv. Fordi det bare er en enkelt planke, kan 1-stavs parkett være litt dyrere enn andre alternativer, men det kan også gi en mer eksklusiv følelse.

2-stavs parkett

2-stavs parkett, som navnet antyder, er laget av to smalere staver per plankebord. Stavene blir valgt for å passe sammen og gi hvert enkelt gulv en unik og individuell karakter. Dette gir et mer tradisjonelt utseende som kan ligne på tregulv som ble brukt i eldre hus. Denne stilen kan også gi et mer rustikt preg og kan være et godt alternativ for et hjem som ønsker å ha en mer naturlig og organisk stil.

3-stavs parkett

3-stavs parkett er laget av tre smalere staver per plankebord. Dette gir et enda mer tradisjonelt utseende og kan gi inntrykk av et gammeldags tregulv. 3-stavs parkett kan gi en varmere og mer innbydende følelse til et rom og kan være et godt valg for et hjem som ønsker en klassisk og tradisjonell stil.

Det er verdt å merke seg at stilen på parkettgulvet du velger, kan påvirke hvordan et rom ser ut og føles. 1-stavs parkett kan gi en moderne og eksklusiv følelse, mens 2-stavs og 3-stavs parkett kan gi et mer tradisjonelt preg. Men uansett hvilken stil du velger, vil et parkettgulv gi et vakkert og varig preg på ditt hjem.

Se vårt utvalg av stavparkett her!