Bli inspirert - ulike typer mønstergulv

Gulvet er rommets viktigste møbel, og hvilket type gulv og mønster du velger har mye å si for hvilket uttrykk du gir boligen. For en moderne og åpen look, kan du velge lys 1-stavsparkett med lange bord. Dersom du ønsker et mer herskapelig uttrykk, kan du gå for fiskebensparkett eller hollandsk mønster. Men, om du ønsker en særegen stil som få andre har og som er tøff og industriell, da er kanskje kubbegulv gulvet du bør gå for.

Mønstergulv

Mønstergulv er en samlebetegnelse som dekker mange ulike typer gulv. De mest kjente er fiskebensparkett og hollandske ruter. Det finnes flere ulike type mønstre man kan lage når man legger parkett. Stavparkett gir deg mulighet til mange kreative løsninger, hvor bare fantasien setter grenser.

mønstergulvbilde fra gulvfakta.jpg

Bildet viser oppbygging av et utvalg mønstergulv og er hentet fra gulvfakta.no.

Fiskebensgulv

Fiskebensgulv er et gulv man legger merke til da det gir rommet et unikt, karakteristisk og herskapelig uttrykk. Dette er et gulv som igjen har kommet på moten og har blitt veldig populært, et gulv som blir lagt merke til. Fiskebensgulv er nok det mest ledende mønstergulvet på markedet i dag.

Parador Trendtime 3 Mattlakk Fiskeben.jpg

Gulvet på bildet er Parador Trendtime 3 Mattlakk Fiskeben. En slitesterkt og formstabilt fiskebensparkett med allround-klikksystem som må limes til underlaget. Bør monteres av gulvlegger for best mulig resultat, da fiskebensgulv er vanskeligere å legge enn vanlig stavparkett.

Chevron-mønstret

Chevron-mønstret gulv er en variant av fiskebensgulv. Forskjellen er at fiskebensgulv er laget av rektangulære bord, mens chevron-bord er kappet i vinkel. Alle stavene i et chevron-mønstret gulv har samme størrelse, er kappet i 45 graders vinkel og montert mot hverandre slik at de skaper en perfekt spiss. Parkett i chevron-mønster gir boligen din en elegant og tidløs look. Dette er gulv som må hellimes til underlaget.

kahrs-chevron-eik-grey.jpg

Gulvet på bildet er Kährs Chevron Grey. Chevron-bordene er delvis produsert for hånd, noe som gir gulvet et unikt utseende. Gulvet skal limes ned til undergulvet og etteroljes med Kährs Satin Oil Matt ved installasjon.

Hollandsk mønster

Et klassisk Hollandsk mønster (også kalt Nederlandsk mønster) er et rutenettmønstret gulv, som kommer i flere inndelinger. 3 på langs og 1 på tvers, 3 på langs og 2 på tvers osv. Ønsker du et klassisk rutemønster som gir boligen en elegant og tidløs stil til et moderne interiør, kan vi anbefale Noble-serien til Tarkett. Gulv i rutenettmønster kan legges på flere ulike måter.

tarkett eik noble retro.jpg

Gulvet på bildet er Tarkett Noble Eik Retro. Et mønstergulv som er inspirert av gamle, tradisjonsrike og klassiske parkett av rutemønster. Nobles design har tolket og gjenskapt et klassisk rutemønster fra 1950-tallet. Overflaten er børstet og hardvoksoljet, noe som gir overflaten en spennende og vakkert effekt og et mønsterbilde med dynamikk.

Parkettserien Nobel fra Tarkett består av ulike tolkninger av det klassiske rutemønsteret fra 50-tallet.

TA7806016-Tarkett Noble Eik Chelsea-1.jpg

Gulvet på bildet er Tarkett Noble Eik Chelsea. Fargesettingen av gulvet gir en eksklusiv og moderne følelse som er både tidløs og trendy. Ved å legge lamellene i ulike retninger får gulvet en variasjon og eksklusivitet som formidler noe unikt.

TA41020001-Tarkett Segno Eik Limestone 10.jpg

Gulvet på bildet er Tarkett Segno Eik Limestone.

TA41020001-Tarkett Segno Eik Limestone 4.jpg

Gulvet på bildet er Tarkett Segno Eik Limestone.

Kubbegulv

Kubbegulv er et robust og tilnærmet vedlikeholdsfritt industrigulv i form av treklosser med endeveden opp. Dette er et optimalt gulv for deg som ønsker en stabil luftfuktighet i boligen. Kubbegulv leveres ubehandlet og må etterbehandles på stedet. Kubbegulv brukes oftest i lokaler med høy trafikk som skoler, kontorlokaler, forsamlingslokaler og verksteder, men har de senere år også blitt brukt en del i boliger, da det gir et industrielt og tøft look.

Almedalsgolv_kubbgolv_Backaskolan_01-720x480-Almedals Kubbgulv Base Gran.jpg

Kubbegulvet på bildet er fra Backaskolan i Gøteborg. Her er både gulv, trapper og tribunesitteplasser laget av kubber, hvor det er benyttet forskjellige type lakk.

Almedalsgolv_kubbgolv_Behandlingsrum_04-1440x960.jpg

Kubbegulvet på bildet er Almedals Golv i base eik røkt.

Høykantparkett

Høykantparkett er en industriparkett som ofte blir brukt på kjøpesenter og i kontorlokaler, men også i private hjem. Høykantparkett består av små lameller som limes til undergulvet, så slipes, for så å lakkes eller oljes. Metro Storsenter i Lørenskog har benyttet seg av høykantparkett.

Stavparkett

Ønsker du å gå for den trygge og klassiske stilen? Stavparkett er da et tryggeste valget og fåes i mange forskjellige nyanser og lengder. Enstavsparkett med lange og brede bord, kan gi et klassisk og fredfullt uttrykk, mens 3-stavsparkett ofte har mer liv og spill i fargenyansene.

8540_PD400_mattlackiert_Ambiente_03-ME5389008540.jpg

Gulvet på bildet er Meister PD400 Eik Harmonious Pure, og er et av våre mest solgte gulv.

153N18BK50KW 0-153N18BK50KW-Kährs Nordic Bøk Viborg-1.jpg

Gulvet på bildet er Kährs Nordic Bøk Viborg, en 3-stavsparkett med silkematt lakk.

Hos oss kan du kjøpe gulv trygt, raskt og enkelt både i butikk og på nett. Har du spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt, vi er her for deg!